Thursday, June 1, 2017

Östrojenik Durumun Vücut Geliştirmede Önemi

Östrojenik Durumun  Vücut Geliştirmede Önemi

Bir steroid kullanıcısının hormonal durumu çok önemlidir. Sadece anabolizma açısından değil, aynı zamanda diğer önemli parametreler de. Androjenler ile östrojenler arasındaki doğru denge önemli rol oynamaktadır. Aromatizasyon, yağ dokusu, karaciğer, beyin ve meme bezi gibi bazı dokularda gerçekleşen bir işlemdir. Bu işlem için aromataz enzimi sorumludur. Estrojenik bir steroid o kadar çok anabolik bir etki yaratır. Anapolon  ve metandrostenolon / metandienon, yüksek östrojenik aktiviteye sahip iki 17 alkile edilmiş oral madde arasındadır, yani beta estradiol (E2) serum seviyeleri artar.

Aromatizasyonun yan etkilerini (su tutma ve yağ depolamayı) önlemek için genellikle doku reseptörlerinde lokal olarak hareket eden SERM'leri (tamoksifen, klomifen) kullanırız. Östrojenleri sadece yerel olarak değil, başka herhangi bir yerde de ezme yeteneğine sahip olan daha güçlü aromataz inhibitörleri. Bazen, dihidroksitestosteronun sentetik formları (mesterolon, drostanolon) de anti-östrojenik etkiyi arttırmak için kullanılır. Aromataz inhibitörleri, yerine östrojen reseptörlerini işgal eden Selektif Östrojen Reseptör Modülatörlerinin aksine, aromataz enzimini bloke etme özelliğine sahiptir. Aromataz inhibitörleri meme kanserini tedavi etmek için son yirmi yılda üretildi. Bilindiği gibi östrojenler bu tür tümörlerde dramatik bir şekilde artmaktadır.



Genellikle vücut geliştiricileri, ön yarışma hazırlığı sırasında aromataz inhibitörlerini tercih eder. Bunun nedeni, son derece etkili olduklarıdır. Bununla birlikte, her madalyonun iki yüzü vardır; Östrojen seviyelerini dramatik bir şekilde düşürmek sporcuya maliyet getirir. Her şeyden önce östrojen kas büyümesinde önemli bir rol oynamaktadır. IGF1, anabolizma ve kıkırdak büyümesinden sorumlu bir peptiddir. Somatomedin C seviyeleri, güçlü anti-estrojenler kullanıldıkça azalmaktadır. İnsülin Büyüme Faktörü 1 karaciğer parankimi içinde sentezlenir. Östrojen tedavisi gören menopozdaki kadınlar, anabolik hormon somatotropin ve somatomedin C'ye karşı daha büyük bir tepkiye sahiptir. Bu, menopozdaki kadınların östrojenik tedaviden önce ve sonra egzersiz yaptıkları zaman gösterilmiştir. Estrojenler su tutulmasına ve yağ depolamasına neden olur. Kas dokusunda su tutulumu çok önemlidir, zira bir glikojen molekülü sentezlenmek üzere su molekülünün bulunmasını gerektirir. Sonuç olarak, kullandığımız daha güçlü anti-östrojenik ajanlar, daha az glikojen deposu elde edeceğiz. Bu tabii ki kas dayanıklılığı ve gücü üzerinde de muazzam bir maliyeti vardır. Glukozun anaerobik oksidasyonu için ATP-CP, kas glikojeninin de varlığını gerektirir.

Östrojenler ve serotonin de doğrudan ilişkilidir. Aromataz inhibitörü kullanıcılarının duygudurum bozuklukları, ruh hali dalgalanmaları, duygusal dengesizlik ve zaman zaman melankoli belirtileri veya hatta depresyona maruz kaldıkları tahmin edilmektedir. Ayrıca, metandrostenolon / metandienon (D-bol) kullanıcılarının kullanıcı psikolojisi üzerindeki sevinçli etkisine bağımlı olabileceği bilinmektedir. Bunun nedeni, östrojen size iyi olma hissi veriyor olmasıdır. Östrojen eksikliği genel olarak duygudurum ve duygusal istikrarı etkileyebilir. Menopoza giren kadınların ruh hali değişimi olduğu ve duygusal durumlarına karşı oldukça kararsız oldukları düşünülmektedir. Sonuç olarak, benzer bir beyin kimyası bir erkek vücut geliştiricisi etkileyecektir. Östrojenler ayrıca uygun bir libido için de önemli bir faktördür. Esterestan, letrozol ve anastrozol gibi Aromataz inhibitörleri, steroid döngüsü sırasında cinsel sürüklenme üzerinde negatif etkiye sahiptir. Testosteron, gelişmiş bir libido için temel nedeni olmasına rağmen, gerçeği çok uzaktır. Kadın hormonları, östrojen, erkeklerin libido konusunda da önemli rol oynamaktadır. Bu testosteron tedavisi altındaki iki grup erkek tarafından deneysel olarak gösterildi, diğer bir grup ise testosteron ve bir anti-östrojenik ajan aldı. Son sonuç, anti-östrojenik tedaviyi kullanmayan erkeklerin cinsel yönünü artırdıkları idi. Sonuç olarak optimal seviyelerin altında olması depresyon, osteoporoz ve cinsel ilgi eksikliğine neden olabilir. Tabii ki tipik bir PCT'den sonra, SERM'leri kullanmayı bıraktığımızda, östrojenlerin alçalması için her ikisinin kullanımı kritik önem taşır. Daha sonra düşük östrojenler, GnRH salımı için hipotalamusa bir sinyal verir.

Son olarak, östrojenler androjen reseptörlerini daha etkili hale getirir. Sıçanları kullanan doktorlar tarafından kanıtlandı. Androjenler artık mevcut olmadığından dramatik bir östrojen artışı ortaya çıktı. Ardından, oss AAS, metiltrienolon (M3) için son derece anabolik-androjenik 17 alkile edilmiş madde sağladılar. Bilim adamları kısa süre sonra, M3 ile androjenik reseptörler arasındaki bağlantının% 500 daha güçlü olduğunu gözlemledi. Bu, steroid molekülünün reseptör yüzeyine yapışmasının etkisi için ne kadar önemli östrojeni açıklar. Tıbbi bir inceleme uzmanı olarak, biyokimyasal bir bakış açısıyla, östrojenlerin ateromik indeksi ve karaciğer lipoproteinleri (HDL / LDL) oranını geliştirdiğini iyi biliyorum.

Kadınların, östrojen varlığı nedeniyle KVH'dan korunmaları iyi bilinmektedir; erkekler androjenlere bağlı olarak KVH'ye karşı daha savunmasızdır. Östrojenler ile aterojenez arasındaki korelasyon, HDL ve LDL lipoproteinlerinin oksidasyonuyla bağlantılıdır. Östrojenlerin bu kırıkların oksidasyonu üzerinde bir anti-oksidan etkisi olduğu görülüyor. Sonuç olarak, HDL yükselirken LDL azalır. Bu, yeni hormonal statülerden önce, daha önce farklı bir lipid profiline (HDL / LDL) sahip olan menopoz kadınlarında açıkça ortaya çıkıyor. Moleküler Beslenme ile Lipid Stabilite, fitosterol içeren bir üründür. Bu elementler östrojenik komponentlerdir ve ateromik indeksi iyileştirme yeteneğine sahiptirler. Diğer bir deyişle östrojenler daha sağlıklı bir kardiyovasküler profil sağlamaya yardımcı olurlar. Bu nedenle karmaşık dokuda östrojenik olarak seçici olarak hareket ettiği için SERM'lerin HDL / LDL oranını artırma konusunda benzersiz bir yeteneği vardır.

Üstelik östrojenlerin kemik mineral yoğunluğunu arttırma ve osteopeni / osteoporoza karşı etkili olma özelliği vardır. Menopoz dönemindeki kadınların daha kırılgan kemikleri olduğu bilinmektedir ve bu nedenle daha fazla kalsiyum, kalsiferol (D3 vitamini) ve ağırlık kaldırma kullanmaktadırlar. Ayrıca aromatizasyon ve su tutma, yardımcı eklemler ve sinovyal alana daha fazla sıvı katarak. Bu nedenle, östrojenik bileşikler, eğitim süresince ağır yükler kaldırıldığında kapalı mevsim döneminde kullanılması tercih edilir.

REFERANSLAR:





Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.