Thursday, June 1, 2017

Steroidlerin Yan etkileri Hakkında

Steroidlerin Yan etkileri Hakkında

Dış Değişiklikler

Cilt Değişimleri

Cilt, insan vücudunun en büyük organıdır ve özellikle kadınlar için yan etkiler açısından en hassas bölge. En belirgin yan etkileri cildin gözenekleri cildin daha pürüzlü hale getirilmesiyle büyümektedir. Androjenik steroid kullandıklarında kadınlarda daha belirgindir çünkü genellikle başlanması daha pürüzsüzdür. Bu işleme virilizasyon denir ve bu gerçekleştikten sonra sonuç geri döndürülemez. Başka bir büyük sorun akne. Zaten görülen akne daha da kötüleşebilir ve zaten akne yoksa uyandırılabilir. Kişinin kompozisyonuna ve kullanılan steroidin türüne ve miktarına bağlı olarak, bu yan etki tüm yan etkiler olduğu gibi kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Yine, kadınlar sivilcelere daha yatkındır. Germe işaretleri de belirgindir, doğrudan steroid kullanımı değil, kasların hızlı büyümesi içindir. Germe işaretlerini önlemenin tek yolu, yavaş büyümektir, ancak bu, aradığınız şey değildir. Aloe ya da diğer iyileştirici ve nemlendirici jeller ya da losyonlar kullanmanızı tavsiye ederim, en büyük kazançlarınız süresince cildinizin gerginleşmesine yardımcı olur, bu onu engellemez ama yardımcı olabilir.



Kellik

Steroidler kellik yapmaz, ancak yine de kaybedilecek olanlara işlemi hızlandırabilirler( Eğer Yatkınsanız). Steroidler büyük oranda DHT'ye dönüşürler, saç dökülmelerinin hızlanmasına neden olan şey budur. DHT'nin türevleri olan steroidler de kellik teşvik edebilir.

İç Değişiklikler

Yüksek dozda anabolik ve androjenik (özellikle de androjenik) steroid kullanımı ile, uzun süreli bir döngüde hem erkek hem de kadın aşırı derecede agresif davranışlar veya "öfke öfkesi" geliştirebilir. Bazı sporcular, daha sert ve daha yoğun eğitim yeteneğinin artması nedeniyle bunu bir avantaj olarak görüyorlar, ancak iyiden çok zarar verdiği kanıtlanmıştır. Çoğu zaman, bu "öfke", dostluklarını kaybetme, yıkıcı olma ve davranışlarını denetleme becerisine neden olabilir. Bu potansiyel yıkıcı davranışı önlemenin en iyi yolu, bir sistemdeki androjenik bileşiklerin miktarını ve süresini sınırlamaktır. Ayrıca, bu belirli yan etkinin farkında olun ve kendinizden kurtulmak için gerekli değişiklikleri yapmak daha kolay olacaktır. Başka olumsuz bir psişik yan etki depresyon hissi. Atletler steroid kullandıklarında ve büyük kazançlar yaşadıkları zamanlar, sikluslarından çıktıktan sonra kazanımları korumayı beklemektedirler. Gerçeklik vurduğunda ve performansları steroidsiz doğal yeteneklerine düştüğünde depresyona dönüşebilir. Yüksek östrojen seviyeleri, sporcuların bu hissini de artırabilir.

Dişileştirme

Dişileştirme, sadece erkeklerde gerçekleşir. Aşırı düzeyde testosteron sıklıkla kadın seks hormonu östrojenine dönüştürülebilir ve göğüs oluşumu (jinekomasti), yağlı tortulanma eğilimi ve son derece yumuşak kaslar gibi bazı kadın özellikleri ortaya çıkar. Bu, genellikle erkeklerin androjen seviyesi düşük olduğunda ve östrojen ile kolayca gölgelenen bir steroid döngüsü bırakıldıktan sonra gerçekleşir. Estradiol, bir östrojen, aynı zamanda erkek gonad döngüsü üzerinde inhibe edici bir etkiye sahiptir ve doğal testosteron üretimini düşürür ve böylece erkek sperm sayısını etkiler. Anti-östrojenlerle (nolvadex, Proviron, Fludestrin, Teslac) steroid siklüsünüzü tamamlamak, bu dişileştirme yan etkileriyle savaşmanın iyi bir yoludur. Genel olarak, bu semptomlar zamanla kaybolur, ancak muhtemelen bir yarışma içinde olmasını bekleyen tüm vücut geliştiricileri tarafından en çok korkulan semptomlardır.

Maskülinizasyon

Öncelikle dişilerde virilizasyon erkeksi özellikler varsayımıyla sonuçlanır. Geri döndürülemez yan etkiler arasında artmış yüz ve vücut tüyleri (hirsutizm), sesin derinleşmesi, genişlemiş klitoris, adet düzensizlikleri, akne artışı, libido artışı, saç inceltme, kellik, anksiyete, depresyon, artan saldırganlık ve değişiklikler bulunur. Cildin dokusu. Bu süreç genellikle, yüksek dozlarda yüksek androjenik özelliklere sahip testosteron veya steroidlerin uzun bir süre boyunca kullanılmasıyla ortaya çıkar. Unutmayın, herkes farklıdır; Bu semptomlar kişiden kişiye değişir.

Kardiyovasküler

Kalp hastalığı riski, anabolik / androjenik

Steroidler. Steroidlerin kullanımı, arteryel duvarların kalınlaşmasına neden olan ve sonuçta yaşamı tehdit eden sistemlerde kolestrol seviyesini yükseltir. Sporcuların halen yüksek bir kolestrol riski riski taşımadıklarından emin olmak için bir steroid siklusuna başlamadan önce bir doktora danışmaları önerilir. Ayrıca, kolesterolü izlemek için düzenli ziyaretler yapılması önerilir. Bununla birlikte, daha yaşlı erkek steroid kullananların en yüksek riski taşıdıklarını varsayabiliriz, ancak bu, gençlerin risk altında olmadığı anlamına gelmez. Kalp rahatsızlığını tetikleyebilecek bazı istenmeyen faktörler stres, yüksek tansiyon ve hızlı kilo artışıdır. Bu büyük yan etki hakkında iyi olan tek şey geri dönüşü olmayan bir şey değildir. Genellikle steroid döngüsü kesildikten sonra sporcunun kolestrol seviyeleri normale döner.

Jinekomasti

Daha önce de açıklandığı gibi jinekomasti (Kadın göğsü), bir erkekte birinin veya her iki göğüsün anormal genişlemesidir. Genellikle steroid kullanımı ile elde edilebilen hormonal bir dengesizlik ortaya çıkar. Bu durum steroid kullanmadan doğal olarak oluşabilir. Kesinlikle yan etkilerin en az olumlu yanlarından biridir, çünkü özellikle de bir yarışma içinde olmak istiyorsanız korkunç görünebilir. Erken yakalanırsa, jinekomasti, diğer kadınlanma yan etkileri ile birlikte anti-östrojenlerle önlenebilir

Nolvadex ve Proviron gibi.

Büyüme Açıkları

Tahmini yüksekliklerine ulaşamayan atletler steroid kullandıklarında, potansiyellerini tam olarak artıracağı muhtemeldir. Oxandrone hariç, tüm steroid bileşikleri, epifiz levhalarının kapanmasını destekler ve bu da kemik büyümesini durdurur. Bu nedenle gençlerin herhangi bir steroid kullanmaları önerilmez.

Baş ağrısı

Steroidal bileşikler ve vücut geliştiricileri tarafından kullanılan diğer takviyeler, hormonal dengesizliği tetikleyebilir ve bu da kişilerin endokrin sistemini değiştirecektir. Bu, birçok sporcunun neden bu sorunu yaşadığını açıklayabilir. Baş ağrısı aynı zamanda olası yüksek kan basıncının bir belirtisidir, bu da steroid takviyesi ile ilişkili bir diğer yan etkitir. Bu yan etkiyle mücadele etmenin tek yolu, Tylenol, Advil veya Aspirin gibi karşı tıp üzerine alarak; Ya da bazen bacak yönlendiricinize bir ziyaret, bazı baş ağrısının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Böbrek Sorunları

Bazı steroid bileşiklerinin böbrek fonksiyonu üzerinde olumsuz etkisi olduğu görüldü. Tarif edilen yan etkilerin çoğunda olduğu gibi, bu, daha uzun süre veya yüksek dozaj tüketildiğinde daha yüksek bir eğilime sahiptir. Böbreklerin asıl amacı zehirli yan ürünlerin filtrelenmesi ve böbreklerin dışarı atılmasıdır. Bir kişi her ilaç türünde olduğunda, böbrekleri normalden daha fazla stres altındadır. Elektrolit dengesizliği ve yüksek tansiyon hem böbrek fonksiyonlarının yanlış olmasına neden olabilir. Böbrek bozuklukları genellikle ödem, bel ağrısı, böbrek koliği, ateş, böbrek büyümesi ve kostovertebral bölgede şişme üzerine yansıtılır.

Karaciğer Sorunları

Özellikle oral steroidal bileşiklerin kullanımı ile karaciğer hasarı meydana gelebilir. Peliosis Hepatis adı verilen bir durum nadirdir ancak kesinlikle hayatı tehditkar bir durumdur, çünkü karaciğer tamamen kapanana kadar veya karın içi kanamaya gelene kadar genellikle bulunmaz. Bu sorunun gelişimi genellikle steroid kullanımı sona erdiğinde kendiliğinden düzelir. Bununla birlikte, kendinizi daha da korumak için, standartlaştırılmış Silymarin özütünün (Milk Thistle) büyük miktarlarda 500 mg miktarına kadar kullanılması karaciğer fonksiyonlarında düzelme sağlayabileceği önerilir.

Bağışıklık sistemi

Testosteron gibi bazı steroid takviyeleri iyileştirilmiş bir bağışıklık sistemi durumu sağlayabilir, bu da iyileşmeyi ve viral hastalıkları önlemeyi kolaylaştırır. Vücut biraz steroid takviyesine bağımlı hale gelir ve takviye kesildikten sonra yenilenmelidir. Bu konumdaki bir kişi yorgun ve yıkık olmamak için elinden geleni yapmalıdır. Bu, bağışıklık sisteminin kendine güvenen ve dolayısıyla etkili olmasını sağlayacaktır. Genellikle bir kişi steroid kürünü bıraktığında, viral bir hastalık, soğuk algınlığı ve bazen pnömoni ile bulaşma eğilimine yol açan kendine yorgun ve yıkık olmasını sağlarlar.

İktidarsızlık

İlk steroidleri uygularken bir erkeğin cinsel işlevinde bir artış olur. Ne yazık ki bu sadece geçicidir, çünkü vücudunuz sistemindeki steroid kullanılmış olur. Bir steroidin uzun süreli kullanımı ile birlikte, erkeğin daha az cinsel istek hissedeceği ve ereksiyonu sürdürme kabiliyeti az olacaktır. Neyse ki, bu sadece geçicidir ve hatta Gonakor ve HCG gibi maddelerin kullanımı ile tamamen önlenebilir. Ayrıca steroid kullanımı kesildiğinde vücudun doğal testosteron seviyesi (bağışıklık sistemi gibi) kesinlikle bastırılacaktır. Tribestan, bir kişinin doğal testosteron düzeylerini canlandırmaya yardımcı olmak için kullanmak için mükemmel bir üründür.

Yüksek tansiyon

Tansiyonunuzu izlemenin tek yolu bir tüp ile kontrol ettirmektir.

Doktor, kendiniz yapmanın başka yolları yoksa. Zaten çok yüksek olana kadar yüksek tansiyonunuz olduğunu bildiren gerçek bir "semptom" yoktur. Sonra semptomlar baş ağrısı, görme problemleri, uykusuzluk ve nefes darlığı. Yüksek tansiyon genellikle yüksek su veya sodyum tutulumu ile birlikte hızlı bir kilo artışı ile indüklenir. Çok ağır eğitimlerde  stres, aşırı çalışma, yeme ve nefesinizi tutma da yüksek tansiyonu teşvik edebilir.

Karın ağrıları

Oral steroidler bazen bazı insanlarda mide bulantısı meydana getirebilir, en yaygın olanı Anapolon, Stenox, Primabolan, Winstrol ve Dianabol'dir. Belirtiler hafif bir rahatsızlık, bulantı, diyare ve kusmaya kadar herhangi bir şey olabilir. Bazen sterilleri yemek saatlerine alarak bu önlenebilir.

Su ve Tuz Tutulması

Çoğu steroid, kasların su ve elektrolit depolamasına neden olur ve dokunun şişmesine neden olur. Çoğunlukla kas büyüklüğünde ve gücünde artışa bağlı olarak bu kötü bir yan etki değildir. Sorun deride ve kandaki su tutma oranının artmasıdır. Bu genellikle bir kişinin cildinin kabarmasına ve şişmesine neden olur ve kalplerin üzerine daha büyük bir gerginlik getirir. Bir diüretik kullanımı, vücudun fazla su ve tuz alıkonmasını önlemeye yardımcı olabilir

Olumsuz Yan Etkileri Ne Artırır?

Olumsuz yan etkilere neden olan en büyük etken kötüye kullanılır. Herkes farklıdır ve belli bir steroidin sahip olabileceği etki insandan insana çok değişebilir. Çoğu zaman, olumsuz yan etkiler, büyük miktarda güçlü androjenik maddeleri uzun süre kullanmış olan bir insanda daha yaygındır. Bir maddenin üretebileceği tüm etkilerin farkında olmak ve bunlar olduğunu fark edebilmek önemlidir. Kan tetkikleri ve tavsiyeleri için düzenli doktor ziyaretleri önerilir. Olumsuz yan etkilere neden olan bir başka faktör sahte kullanımıdır. Yukarıda tarif edildiği gibi, çoğu sahte anabolik veya androjenik maddeler içermez ve bunun üstüne steril bile olmayabilir. Bu, hayati tehlike oluşturan AIDS gibi hastalıklara neden olabilir. İğneler kullanıyorsanız, başka biriyle asla paylaşmamalı ve daima steril ekipman kullanmanız önemlidir. Steroidler yasadışı maddelerdir ve insan vücudu için çok zararlı olabilirler. Doğru şekilde kullanıldığında ve bir hekim gözetiminde çok yararlı olabilirler.




Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.