Tuesday, June 6, 2017

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir ?

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir ?

Jinekomasti Nedir Ve Neden Olur?

Resmi olmayan olarak 'erkek göğüsleri' ya da Kadın göğsü' olarak bilinen jinekomasti (gyno), bir erkeğin göğüs dokusunun genişlemesi olup, kadın göğüslerine benzemektedir. Bu durum genellikle bir erkeğin vücudunda hormonal bir dengesizlik, özellikle östrojen düzeyinin yüksek olması ile ilişkili olduğunda ortaya çıkar. Bazen, anabolik steroidlerin uygunsuz kullanımı (kötüye kullanımı), östrojen düzeylerinin normalin üstünde yükselmesine neden olur; bu da vücuttaki sınırlı sayıda kadın reseptörü uyaranlara neden olabilir.

Jinekomasti  Belirtileri

En dikkat edilmesi gereken alanlar, erkek meme dokusunda aksi halde uyku halindeki meme bezlerinde bulunan östrojen reseptörleridir. Bir erkeğin meme bezi hücreleri, reseptörlerini tutturan ve aktive eden östrojen hormonlarının yüksek olması nedeniyle uyarılırlarsa, göğüslerin büyümeye emindir. Aslında, bu steroid kullanımının en korkunç yan etkisidir.



Bununla birlikte, gyno, ergenlik çağındaki erkeklerin yaşamlarının belli bir noktasında yaşadığı yüksek testosteron düzeyleri nedeniyle östrojen düzeyleri yükseldiğinde doğal olarak puberteyden kaynaklanabilir. Bununla birlikte, jinekomastinin, çoğunlukla uygun olmayan steroid kullanımı nedeniyle ortaya çıktığı unutulmamalıdır çünkü çok düşük bir yüzdesi ergenlik döneminde görülür. Steroide bağlı gyno esas olarak yüksek östrojen veya yüksek prolaktin düzeyleri nedeniyle oluşur ve bu da erkeğin göğüs dokusunda yağ birikmesine neden olur.

Ayrıca, steroid kullanmasanız bile, obezite gençler ve yetişkin erkekler arasındaki gyno olgularının önemli bir katkısı olduğunu unutmamalısınız. Obez olan erkekler yüksek östrojen seviyesinden muzdarip oldukları için östrojenin göğüs yağını erkek göğüslerine şekillendirdiği kötü bir durum oluşturur. Nitekim olarak, vücut yağının% 18'inden fazlasını oluşturan erkeklerin bir kısmı jinekomasti nedeniyle muzdarip, ancak çoğunluğu teşhis edilmiyor.


Jinekomasti Erken Belirtileri Nelerdir?

    Hassas göğüsler ve / veya meme uçları
    Göğüs bezi ve / veya meme uçlarının şişmesi
    Memelerden süt gelme
    Meme ucunun artmış çapı


Jinekomasti Aşamaları (Gyno)

Bu semptomlardan herhangi biriyle yaşamasanız bile, uygunsuz steroid kullanımı nedeniyle hala gyno alabileceğinizi belirtmek önemlidir. Yukarıda belirtilen belirtiler her iki göğüste de ortaya çıkabilir.

Neyse ki, tedavinin başlangıcında değişikliklerin farkına varırsanız, başlangıçtaki en sık görülen gyno geri dönüşümlüdür. Sonuç olarak, tedavi edilmemiş jinekomasti, ameliyat gerektiren daha kalıcı bir sorun haline gelir.


Jinekomasti Belirtileri ile Neye Sahip Olurum?

Göğüste hassasiyet: Bu, Jinekomastinin en erken semptomlarından biridir ve fark edilmesi en kolay olanıdır. Bu hassasiyet kusursuzdur ve hissettiğiniz şey söz konusu olduğunda hiçbir "maya" yoktur. Sadece bir şey hissettiğini "düşünüyorsan", muhtemelen yapmazsın çünkü memelerinizin herhangi bir uyarı için çok hassas  olduğunu kesinlikle öğreneceksin. Örneğin, bir tişört giyerken bile, kumaşın memelerinize karşı fırçalandığını hissedersiniz. Bu nedenle, aşırı derecede hassasiyetiniz olduğundan eminseniz, uygun tedaviye başlayabilirsiniz.

Erkek memelerin büyümesi: Bana büyüyen  meme uçlarını soran erkeklere "sıkmadığınızdan emin olamazsınız" diyorum. Bir kez meme uçlarınızdaki duygu, yoğunluk ve dokudaki herhangi bir değişikliği fark ettiğinizde veya hafif bir hassasiyet fark ettiğinizde, ucunda sütlü çiğ oluşup oluşmadığını görmek için iyi ışık altında sıkarak onları sıkmanız gerekir. Steroidleri ve prohormonları uygun yardımcı ilaçlar olmadan kötüye kullanan çocuklar oldukça erken bir tarihte bu yan etkiden şikayet eder.

Göğüs uçlarının veya göğüslerin boyut ve şekillerinde değişiklikler: Bu tür değişiklikler, zaman zaman aynaya bakan herkese açık ve fark edilecek olduğundan, hepsi açık ve kolay görülür.


Hangi Steroidler Jinekomasti'ye Neden Olabilir?

Enjekte ettiğiniz steroidlerin amaçlanan haliyle jinekomastiye neden olması beklenmiyor ve sorunlar gerçekten ancak vücudunuzdaki enzimler bu steroidleri kadın hormonlara dönüştürdüğünde başlıyor.

Estrojenin neden olduğu gyno steroid kullanımından dolayı bir aromataz inhibitörü (AI) olmadan bir steroid döngüsünün çalışmasının sonucudur. AI olmadan, steroidler östrojen haline aromatize olmaya başlayacak ve yüksek östrojen seviyelerine ve gynoya yol açacaktır. Bu arada AI, steroidlerin östrojenle aromatize olmasını engeller ve östrojen seviyelerini normal aralıkta tutmaya yardımcı olur.

Aşağıda, Jinekomastininin  östrojene dönüşmelerinden en çok neden olduğu bilinen steroidlerin kısa bir listesi verilmiştir:

    Testosteron (herhangi bir form veya ester)
    Sustanon 250
    Dianabol
    Boldenon
    Anapolon (doğrudan aromatize olmaz, östrojene doğrudan vücuttaki östrojen düzeylerini arttırır)

Prolaktin kaynaklı Jinekomasti, bir cabergoline gibi bir anti-prolaktin ilacı olmaksızın bir nandrolone (deca durabolin, NPP) veya bir nandrolone türevi (trenbolone ve anapolon) kullanıldığında ortaya çıkabilir. Şans eseri, sadece nandrolonlar ve nandrolon türevleri vücuttaki prolaktin düzeylerini artıracaktır, bu nedenle yukarıda belirtilen dört steroidden başka hiçbir steroid prolaktin kaynaklı Jinekomasti’ye  neden olamaz ve az sayıda erkek yüksek prolaktin seviyesinden Jinekomasti 'ye yatkındır.

Bu makalede değinilen bir ifade, aynı zamanda anabolik ajanlar gibi davranırken östrojen düşürerek jinoyu önlemeye yarayan bir dizi steroiddir:

    Masteron
    Proviron
    Superdrol
    Primobolan

Şuan  Jinekomasti İçin Hangi Tedavi Seçenekleri Mevcut?

Bir doktora gittiğinizde, çoğu kişinin cerrahi veya hiç tedavi görmemesi konusunda tavsiyede bulunacağını anlamalısınız. Öte yandan, bir plastik cerrah görürseniz, o zaman mutlaka en iyi seçenek olarak ameliyatta satacak.

Bununla birlikte, birçok durumda, bir yağ kaybı programıyla ve anti-östrojen ilaçlarının bir protokolüyle tutarlı kalmaları durumunda, bros bıçağı engelleyebilir. Bu şekilde Jinekomasti  görünümünü kaldırmak haftalarca (hatta aylar halinde) zaman alabilir, ancak korkulan ameliyatlardan kaçınabilirsiniz.

Ergenlik çağından önceki jinoyu veya geçmişteki steroid kullanımını kaldırmak için kullanılan en iyi ilaç  protokolü anti-gyno protokolü 3.0'ı çalıştırmaktır. Protokol nolvadex, letrozol, cabergoline’den  oluşur.


Jinekomasti tedavisinde kullanılan bileşikler

Tamoksifen sitrat olarak da bilinen nolvadex, yüksek riskli hastalarda meme kanseri önleme ve tedavisi için FDA tarafından onaylanmış bir SERM (seçici östrojen reseptör modülatörü) dir. Aslında Dan Duchaine, nodülün östrojen reseptörlerinin bir antagonisti olduğu için nodül kaldırmada da kullanılabileceğini düşünen kişi idi. Nolvadex östrojen reseptörlerine bağlanır; bu da aktif östrojenin yerine bağlanmasını engeller. Mevcut gyno tedavisinde etkili bir nolvadex dozajı günde 20-80 miligram (mg) 'dir.


Letrozole (femara) meme kanserinin önlenmesi ve tedavisinde kullanılan bir FDA onaylı aromataz inhibitörüdür (AI). İlginçtir, mevcut en güçlü AI, kadınlarda östrojen düzeylerini% 98'e kadar düşürebileceğini gösteren çalışmalarla. Mevcut gyno tedavisinde etkili bir letrozol dozu 0.25-2.5mgs / gün'dür.

Cabergoline (dostinex), hipofiz bezlerinden prolaktin salınımını önleyen bir dopamin reseptör agonistidir. Mevcut prolaktin kaynaklı Jinekomasti’yi  tedavi etmek için etkili bir kaprololin dozu 0.25-0.5 mg / gün'dür.

Cardarine (GW-501516), vücut yağında dramatik düşüşler hızlandıracak bir PPAR modülatördür. Cardarine'in yağ yakma üzerindeki güçlü etkileri, gynomun tedavisinde son derece etkili olmasını sağlar, çünkü bir erkeğin göğüs dokusunda büyük bir yağ birikintisinden başka bir şey değildir. Mevcut jinoyu tedavi etmek için etkili bir kardarin dozu 10-20mg / gün'dür.

N2Guard, steroidlerin vücut üzerinde oluşturduğu olumsuz yan etkileri önlemek için tasarlanmış steroid kullanıcıları için hepsi bir arada destek ekidir. Genel sağlık teşvik etmek, vücudu detoks etmek ve hormon seviyelerini düzenlemek için 53 farklı bileşenle yüklü.

Yohimflame, yohimbin ve alfa-yohimbin'e dayalı topikal bir yağ kaybı ürünüdür. Topikal olarak uygulandığında, uygulama alanındaki yohimflame doğrudan lipoliz (yağ yakma) oranını artıracaktır. Bu, yohimflame'i, erkek göğüs dokusunda saklanan inatçı östrojenik yağ asidi yataklarını yakmak için mükemmel bir ürün haline getirir.

Liquidex AI, tezgahta satışa sunulan ve senaryo olmadan satın alabileceğiniz en güçlü aromataz inhibitörünü içeren bir sıvı ektir - Arimistane (Androsta-3,5-diene-7,17-dione). Bu ürün, Aromasin'in yaptığı gibi çok işleyen çok güçlü bir bileşiktir. Ayrıca, sisteminizdeki aromataz enziminin genel konsantrasyonunu düşürecek bir intihar aromataz inhibitörüdür; Bu nedenle, steroidler, almayı bıraktıktan sonra bile östrojen benzeri hormonlara dönüşmez.


Jinekomasti önleme ?

Neyse ki, jinekomasti, steroid siklusunuzla birlikte uygun destek takviyeleri kullanarak kolayca önlenebilir. Daha önce belirtildiği gibi, steroidle indüklenen gyno, steroid siklusu ile bir aromataz inhibitörü (AI) ve / veya anti-prolaktin ilacı kullanılarak önlenebilen yüksek östrojen ve / veya yüksek prolaktin düzeyinin sonucudur.

En iyi AI seçimi aromasindir çünkü bir intihar AI'dir ve döngüden sonra kullanımınızı bıraktığınızda östrojen reboundu olmayacaktır. Dianabol veya testosteron gibi aromatize edici bileşiklerle yaptığınız her steroid devresinde her gün 10 mg (2 günde “ ) veya her gün (her gün ) bir dozaj kullanılmalıdır.

Bu arada, yüksek prolaktin seviyeleri, steroid siklüsünde (deca, NPP veya Trenbolone) bir nandrolon kullanıldığında, kabergolin gibi bir anti-prolaktin ilacı kullanılarak önlenebilir. Her gün 0.25 mg'lık bir dozaj kullanılmalıdır.

Unutmayın - destek takviyeleri, steroid döngünün birinci günde başlatılmalı ve tüm döngü boyunca kullanılmalıdır. Sonuçta, steroid döngüsü ile birlikte uygun destek takviyeleri kullanmak, yalnızca düşük östrojen ve prolaktin seviyelerinin vücutta daha olumlu bir yağ yakma ve kas oluşum ortamı oluşturması nedeniyle size fayda sağlayacaktır.




Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.