Wednesday, April 5, 2017

Testosteron Nedir?

Testosteron Nedir?

Testosteron, insanlarda olduğu kadar diğer hayvanlarda da bulunan bir hormondur. Testisler öncelikle testosteron üretir. Kadın yumurtalıkları da testosteronu çok daha küçük miktarlarda üretir. Ergenlik döneminde testosteron üretimi önemli ölçüde artmaya başlar ve 30 yaşından sonra azalmaya başlar.

Testosteron, seks dürtüsü ile sıklıkla ilişkilidir ve sperm üretiminde hayati bir rol oynamaktadır. Ancak kemik ve kas kütlesi, erkeklerin vücuda yağ depolaması ve hatta kırmızı kan hücresi üretimi de etkilenir. Bir erkeğin testosteron seviyeleri ruh halini de etkileyebilir.



Düşük testosteron seviyeleri

Düşük testosteron seviyeleri erkeklerde çeşitli semptomlar üretebilir:
  • Cinsel dürtü azalması
  • Daha az enerji
  • kilo almak
  • Depresyon durumları
  • huysuzluk
  • kendine güvensiz
  • Daha az vücut tüyü
  • Daha ince kemikler
Testosteron üretimi doğal olarak bir erkekte yaşlandıkça azalır, ancak diğer faktörler hormon seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Testislere zarar verilmesi ve kemoterapi veya radyasyon gibi kanser tedavileri testosteron üretimini olumsuz şekilde etkileyebilir. Kronik hastalıklar ve stres testosteron üretimini de düşürebilir. Bu hastalıklardan bazıları şunları içerir:
  • AIDS
  • böbrek hastalığı
  • alkolizm
  • karaciğer sirozu




Önemli Noktalar
  • Testosteron erkeklerde bulunan hormondur ve kadınlarda daha azdır.
  • Genellikle cinsel ilişki ile ilişkilidir, ancak kemik ve kas kütlesi de etkilenir.
  • Aşırı derecede düşük veya yüksek düzeyler bir insanın fiziksel ve zihinsel sağlığını büyük ölçüde etkiler.

Testosteron, insanlarda olduğu kadar diğer hayvanlarda da bulunan bir hormondur. Testisler öncelikle testosteron üretir. Kadın yumurtalıkları da testosteronu çok daha küçük miktarlarda üretir. Ergenlik döneminde testosteron üretimi önemli ölçüde artmaya başlar ve 30 yaşından sonra azalmaya başlar.

Testosteron, seks dürtüsü ile sıklıkla ilişkilidir ve sperm üretiminde hayati bir rol oynamaktadır. Ancak kemik ve kas kütlesi, erkeklerin vücuda yağ depolaması ve hatta kırmızı kan hücresi üretimi de etkilenir. Bir erkeğin testosteron seviyeleri ruh halini de etkileyebilir.


Testosteron testi

Basit bir kan testi testosteron seviyelerini belirleyebilir. Kan akışında dolaşan "normal" veya sağlıklı düzeyde testosteron geniş bir yelpazesi vardır. Erkekler için normal testosteron aralığı, yetişkin erkekler için 250 ila 1100 ng / dL ve yetişkin dişiler için 8 ila 60 ng / dL arasında, Mayo Clinic'e göre. Düşük testosteron (düşük T) ile ilgili endişeleriniz varsa doktorunuzdan testosteron düzeyinizi test etmesini isteyin.

Normalde düşük testosteron seviyeleri, hipofiz bezi sorunlarının bir işareti olabilir. Pitötik bezi daha testosteron üretmek için testislere bir sinyal hormonu gönderir. Düşük T testi sonucu, hipofiz bezinin düzgün çalışmadığını gösterebilir. Düşük testosteron seviyesine sahip genç bir genç sadece pubertemi erteleme yaşıyor olabilir.

Erkeklerdeki orta derecede yükselmiş testosteron seviyeleri pek az belirgin semptom üretme eğilimindedir. Daha yüksek testosteron düzeyleri olan erkekler ergenlik dönemine erken başlayabilir. Aşırı testosteron olan kadınlar eril özelliklere sahip olabilir.

Aşırı yüksek testosteron seviyeleri, adrenal bez bozukluğunun, hatta testis kanserinin bir sonucu olabilir. Daha az ciddi durumlarda yüksek düzeylerde olabilir. Doğuştan gelen adrenal hiperplazi, erkek ve kadınları etkileyebilir, ancak artmış testosteron üretimi için nadir ancak doğal bir neden olur. Seviyeleriniz çok yüksekse doktorunuz diğer testler yapabilir.


Testosteron replasman tedavisi

Hipogonadizm olarak bilinen bir durum olan testosteron üretiminin azaltılması. Bu her zaman tedavi gerektirmez. Düşük T test sonucu, prostat sağlığınız ve alyuvar hücresi üretiminizin kontrolünü tetiklemelidir. Ciddi tıbbi sorunlar bazen azalmış testosteron üretimi ile çakışır ve gerektiğinde teşhis ve tedavi edilmelidir.

Düşük T'nin sağlığınıza ve yaşam kalitesine müdahale etmesi durumunda, testosteron replasman tedavisi için bir aday olabilirsiniz. Yapay testosteron, oral yoldan, enjeksiyonlarla veya cilde jel veya lekeler ile uygulanabilir.

Değiştirilen terapi, daha fazla kas kütlesi ve daha güçlü bir cinsel yol tutuşu gibi istenen sonuçları sağlayabilir. Bununla birlikte, tedavinin bazı yan etkileri vardır. Yağlı cilt ve sıvı tutma yaygındır. Testisler de küçülebilir ve sperm üretimi önemli ölçüde azalabilir. Bazı çalışmalar testosteron replasman tedavisi ile daha fazla prostat kanseri riski bulunmadığını, ancak devam etmekte olan bir araştırmanın konusu olmaya devam ediyor.

Araştırmalar, düşük T tedavisi için denetlenen testosteron tedavisi gören erkeklerde anormal veya sağlıksız psikolojik değişiklikler olduğuna dair çok az kanıt olduğunu gösteriyor, Tedavi ve Klinik Risk Yönetimi dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre. Bununla birlikte, zihinsel ve fiziksel riskler yapay testosteronun kendine verilmesinde rol alır. Anabolik steroid olarak da bilinen sentetik testosteronu kötüye kullanan herkes, fiziksel yan etkilerle birlikte saldırgan veya şiddetli davranış atakları yaşayabilir. Vücüt geliştiricileri, atletler veya yapay testosterondan kas kitlesi oluşturmayı veya başka faydalar elde etmeyi isteyen herkes bu risklerden haberdar olmalıdır.



Testosteron, erkeklerde seks dürtüsü ile sıklıkla ilişkilidir. Zihinsel sağlık, kemik ve kas kütlesi, yağ depolaması ve alyuvar hücresi üretimi de etkilenir. Aşırı derecede düşük veya yüksek düzeyler bir insanın zihinsel ve fiziksel sağlığını etkileyebilir. Doktorunuz testosteron düzeylerini basit bir kan testi ile kontrol edebilir. Testosteron tedavisi, düşük testosteron seviyesi olan erkeklerin tedavisinde kullanılabilir. Düşük T seviyeniz varsa, bu tür terapilerin yarar sağlayıp sağlayamayacağını doktorunuza sorun.


Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.